Natuursteen Xinshan Jade. Ø hartje 2,2cm. L ketting 60+5cm. Nikkel, lood + cadmiumvrij. RVS

Productnr.: HS-AK 0015

€ 12,95
incl. btw, excl. levering
Op voorraad
Levertijd: 2-5 dag(en)

Beschrijving

Trefwoorden: Gezondheid, overvloed

Chakra’s: Hart (4e)

Element: Aarde

Sterrenbeeld: Vissen, weegschaal, kreeft

Jade betekenis

Jade is een naam voor twee verschillende mineralen: nefriet en jadeïet. Nefriet is een calciummagnesiumsilicaat met een hardheid van 6. Jadeïet is een natriumaluminiumsilicaat met een hardheid van 6,5 tot 7. Beide mineralen zijn monolitisch van kristalstelsel een vrij hard.

De naam ‘jade’ komt van de Spaanse term ‘piedra de yjada’ wat steen voor de lendenen betekent. In een Franse vertaling is dat verkeerd begrepen en werd dat ‘Pierre le jade’, oftewel ‘jade’.

Het eerste jade bereikte Europa vanuit Mesopotanië, meegenomen door de conquistadores. In de zeventiende eeuw toen er minder jade uit Amerika kwam, werden Chinese bewerkte stenen die er vergelijkbaar uitzagen nefriet genoemd, maar bleken later een ander mineraal te zijn. Birmese stenen die halverwege de negentiende eeuw op de markt kwamen bleken wel hetzelfde te zijn als de oorspronkelijke Amerikaanse jade en deze worden allebei jadeiet genoemd. Tegenwoordig worden beide soorten als ‘jade’ verhandeld.

Nefriet heeft over het algemeen drie kleuren: wit, donkergroene en crèmebruin. Jadeïet kan bladgroen zijn, blauwgroen, smaragdgroen, lavendel groenig zwart. Nefriet kun je tegenwoordig vinden in Brits Columbia, Califonië, Alaska, Nieuw Zeeland, China, Rusland, Taiwan, Polen en India. De belangrijkste vindplaatsen van jadeïet is Myanmar, maar het wordt ook gevonden in Guatemala, Rusland, Califonië en Japan.

In China is jade de gehele geschreven geschiedenis een hooggeschatte steen geweest. Eeuwenlang meende men dat jade het lichaam tijdens het leven kracht schonk en dat het na de dood bescherming bood. Vergelijkbare overtuigingen zijn ook gevonden in Mexico en midden Amerika. Ook de Maori’s van Nieuw Zeeland koesteren jade al krachtige talisman steen.

Jade werking

Groen jade is een steen met een hart van helen en een steen die het hart heelt. Jade heeft een sterke energie, waardoor je vrijwel meteen bij aanraken een welbevinden en evenwicht door je heen kunt voelen stromen.

Levenskracht

Het is een goede steen om bij je te hebben tijdens je slaap, vanwege hun heilzame uitwerking op het droomleven en ook de harmoniserende en voedende vibratie. Groen jade bevordert een gezonde en gestage groei van je levensenergie. Ook heel goed om bij je te dragen wanneer je actief bent in de buitenlucht, bijvoorbeeld in de tuin of tijdens het wandelen, omdat het de levenskracht van de aarde omhoog haalt en in je energieveld verdeelt.

Overvloed

Groen jade kan het hartchakra harmoniseren en voorspoed en overvloed aantrekken. Het staat bekend als een klassieke steen van overvloed. Het staat voor de stroom van Goddelijke Energie vanuit de kosmos naar het rijk van de materie. Groen jade is een echte aarde steen en bevordert de geldstroom, vruchtbaarheid en overvloed in het leven.

Harmonie

Jade is een sterke harmonie brengende steen, die je goed kunt gebruikt op het werk of in je familie. Groen jade kan je leren van het fysieke leven te genieten en helpt je op alle niveaus Goddelijke Overvloed te ontvangen en met anderen te delen.

Spirituele werking

Op spiritueel gebied moedigt jade doorboorde hanger je ertoe aan om van het leven te genieten hier op aarde. Het helpt je te verbinden met de energie van ware overvloed en dit ook te manifesteren in de aardse realiteit. Het leert je een ware meester te zijn over je creaties vanuit de overtuiging dat er altijd genoeg is voor iedereen.

Emotionele werking

Op emotioneel gebied leert jade doorboorde hanger je om vreugde in je leven toe te laten. Het laat je zien dat er geen winst of verlies bestaat op een energetisch niveau, waardoor het angstdenken of denken in schaarste of tekort vermindert.

Lichamelijke werking

Lichamelijk werkt groene jade doorboorde hanger met name op algehele versterking van de energiesystemen. De Chinese groene jade is daarnaast een sterke heler van het hart, versterkt het zenuwstelsel en brengt dat tot rust. Groen Jadeiet biedt steun bij ontgifting en bij het herstel van weefsel na bijvoorbeeld een verwonding of operatie.

Let op, edelstenen zijn geen vervanging van medische behandelingen. Raadpleeg bij klachten altijd een arts.