Natuursteen White Agate. Ø hartje 2,2cm. L ketting 60+5cm. Nikkel, lood + cadmiumvrij. RVS

Productnr.: HS-AK 0014

€ 12,95
incl. btw, excl. levering
Op voorraad
Levertijd: 2-5 dag(en)

Beschrijving

Trefwoorden: Zwangerschap, stoppen met verslavingen, eigenwaarde

Chakra: basis (1e), kruin (7e)

Sterrenbeeld: Stier, schorpioen

Agaat betekenis

Agaat is de verzamelnaam voor allerlei soorten chalcedoon met kleurbanden. Chalcedoon is een mineraal uit de kwartsgroep. Evenals kwarts heeft agaat een hardheid van 7. Wetenschappelijk gezien zijn agaatsoorten zoals mosagaat en boomagaat geen agaten, omdat ze geen kleurbanden bevatten.

De naam ‘agaat’ komt van de rivier Achates in Sicilië, waar de stenen in de oudheid al werden gevonden. De stenen zijn gevonden bij voorwerpen van de neolithische mens en werden al in 3000v. Chr. gebruikt door de Egyptenaren, maar ook in het oude India.

Agaten hebben in Duitsland de basis gevormd voor de edelsteenslijperijen en groothandels in Idar Oberstein. In zijn algemeenheid worden agaten beschouwd als stabiliserende, versterkende stenen.

Botswana agaat wordt, zoals de naam al zegt gevonden in Botswana en heeft een specifiek kleurenpatroon.

Agaat werking

Agaat leert scheppend denken. Ondersteunt bij de bevalling en de groei van baby’s en tal van kinderziektes. Het geeft bescherming en stimuleert bij kinderen het geestelijk groeien. Vooral baby’s en kinderen zijn erg gevoelig voor de steen.

De steen helpt je om daadkrachtig en doelgericht te zijn. De steen kan je helpen om dingen in een groter verband zien. Daarnaast stimuleert het creativiteit en nodigt je uit om je eigen vrijheid te ontdekken en in te nemen.

Aardende werking

Agaat brengt je in verbinding met de aarde. Hierdoor helpt het je om standvastig te blijven in het leven en verleidingen makkelijker te weerstaan. Het zorgt voor evenwicht en werkt beschermend tegen invloeden van buitenaf. Hierdoor kun je de steen goed gebruiken als ondersteuning als je wilt stoppen met verslavingen zoals roken en alcohol.

Versterkt eigenwaarde

De steen versterkt je gevoel van eigenwaarde en je waardering voor je lichaam. Ook maakt het je meer opmerkzaam voor de psychische toestand van jezelf en anderen. Hierdoor kan het heilzaam zijn bij depressies. De steen helpt je

Energie in de ruimte optimaliseren

Agaat geodes (holle stenen) of grotere stukken agaat zijn perfect om de energie in een ruimte helder en zacht te maken. De frisse en zachte energie helpt om lekker bij jezelf te blijven en alles wat je niet dient los te laten. Ook brengt agaat een positieve stemming en helpt het je om de energie ‘schoon’ te houden. Hierdoor is een agaat geode een fijne toevoeging in ieder interieur. Een subtiele maar belangrijke factor om je lekker in je vel te voelen in iedere ruimte.

Ondersteuning tijdens de zwangerschap

Agaat geeft het in de buik groeiende kind geborgenheid en bescherming, zodat het zich op de best mogelijke manier kan ontwikkelen. Dit geldt voor zowel fysieke als geestelijke ‘kinderen’. Ook na de zwangerschap kan de steen bijdragen aan de borstvoeding.

Spirituele werking agaat

Agaat helpt om jouw aura en ruimte schoon te houden. De steen zorgt voor het oplossen van energie die je niet oppast en is daarom erg fijn in ruimtes. Helot om je bewustzijn te laten groeien en je te verbinden met jouw diepste zijn.

Emotionele werking agaat

Agaat brengt helderheid en laat vastzittende emoties zachtjes stromen. Deze helderheid geeft inzicht in de onderliggende processen, waardoor je minder vatbaar wordt voor invloeden van buitenaf. Emoties worden daardoor kalmer en je krijgt steeds meer ruimte in jezelf. Deze rustige ondersteuner brengt kalmte en balans

Lichamelijke werking agaat

Agaat kan worden ingezet voor het versterken van de voortplantingsorganen. Het is een goede steen voor zwangere vrouwen, omdat het het groeiende leven beschermt en je vertrouwen geeft in de natuurlijke processen. Ook kunnen de hormoon schommelingen milder worden.

Let op, edelstenen zijn geen vervanging van medische zorg. Raadpleeg bij klachten altijd een arts.