Natuursteen Tiger Eye. Ø hartje 2,2cm. L ketting 60+5cm. Nikkel, lood + cadmiumvrij. RVS

Productnr.: HS-AG 0010

€ 12,95
incl. btw, excl. levering
Op voorraad
Levertijd: 2-5 dag(en)

Beschrijving

Trefwoorden: Evenwicht tussen uitersten, onderscheidingsvermogen, vitaliteit, kracht, praktische gerichtheid, rechtvaardigheid

Chakra’s: Basis (1e), heiligbeen (2e), zonnevlecht (3e)

Element: Vuur, aarde

Sterrenbeeld: Tweelingen, leeuw, maagd

Tijgeroog betekenis

Tijgeroog is een lid van de kwartsfamilie, een siliciumdioxyde met een hardheid van 7. Het kristalstelsel is hexagonaal (trigonaal) en komt als vezelig aggregaat voor. Tijgeroog ontstaat door de verkiezeling van zwartblauwe asbestvezels die crocidoliet worden genoemd. Daarbij ontstaan vaste insluitsels van haarachtige kristallen in het kwarts. Door de oxidatie van de oorspronkelijke crocidolietvezels ontstaan de goud glanzende limonietvezels van de steen.

Tijgeroog dankt zijn naam aan de lichtreflectie en dieptewerking heeft die aan het oog van een tijger doet denken. Dit is het duidelijkste zichtbaar wanneer de steen in bolvorm is geslepen. Dit spleetvormig lichteffect heet chatoyeren of ‘kattenoogeffect’. Afhankelijk van de kleur heeft de steen een andere naam: de rode soort heet kattenoog, de blauwe valkenoog en de gele/bruine tijgeroog (goudgeel, goudbruin). De meeste tijgerogen komen uit Zuid Afrika, maar ze worden ook gevonden in Myanmar, India, West Australië en de Verenigde Staten.

Tijgeroog werking

Tijgeroog is een beschermende steen die vroeger als talisman werd gedragen. Daarnaast combineert het de energie van de aarde met de energie van de zon. De steen zorgt daardoor voor een hoge energie vibratie die wel geaard is. Verder is het een steen van vitaliteit, praktische zin en fysieke actie.

De basis versterken

Tijgeroog stimuleert het basis chakra en helpt je om kalm en bij jezelf te blijven. Verder is tijgeroog een steen van mentale helderheid. De steen helpt je daarnaast om het evenwicht te bewaren tussen uitersten. Daardoor kun je voorbij de dualiteit komen. Tijgeroog activeert de lagere chakra’s en stemt deze op elkaar af. Hierdoor kun je vanuit je gehele basis handelen en manifesteren.

Onvoorwaardelijke liefde en evenwicht

Tijgeroog kan je helpen om je te verbinden met het Christus bewustzijn van onvoorwaardelijke liefde en mededogen. Dit is één van de redenen waarom het een steen van evenwicht is. Verder kan de steen je namelijk helpen om alle kanten van een zaak te beschouwen. Dit maakt de steen ideaal voor mensen die bemiddelen. Door uit de dualiteit en strijd te komen kun je de beste oplossing voor iedereen vinden.

Licht op aarde

De steen aardt de energie van de zonnestraal in de aarde. Tijgeroog bezit daarnaast de frequentie van schepping, van zonlicht op de grond. Deze combinatie van eigenschappen helpt je om evenwichtig en in balans te zijn. Hierbij werkt jouw verbinding met de geesteswereld door in alles wat je doet.

Kinderen

Doordat de steen de eerste drie chakra’s stimuleert, past de steen vaak goed bij kinderen. In de ontwikkeling van kinderen worden ook de chakra’s ontwikkeld. Met name bij jongetjes kan tijgeroog een fijne ondersteuning zijn. Het helpt ze namelijk om op gezonde wijze hun wil te ontwikkelen. Ook helpt het ze om in verbinding te blijven met de geesteswereld en de basis in zichzelf te behouden of hervinden.

Spirituele werking

Tijgeroog leert je het evenwicht tussen polariteiten te bewaren en de onderliggende eenheid achter schijnbare tegenstellingen te zien. Verder helpt de steen je om evenwicht te vinden tussen het fysieke en het spirituele. Daarnaast helpt de steen je om de geesteswereld in alledaagse taken te zien. Ook ondersteunt de steen je om jouw wil gezond in te zetten; voor het goede van iedereen.

Emotionele werking

Tijgeroog trommelsteen helpt mensen die de neiging hebben om in extremen te vervallen om balans in hun emotionele leven te vinden. Het kan daarnaast harmonie bewerkstelligen tussen mensen met uiteenlopende standpunten, religieuze opvattingen en levensvisies. Hierdoor is het een uitstekende steen om de harmonie in families en relaties te herstellen.

Lichamelijke werking

Tijgeroog trommelsteen kan het bloed versterken, net zoals de algemene vitaliteit. Het kan een positieve invloed hebben op het endocriene stelsel.

Affirmatie: Ik handel met vertrouwen, helderheid, evenwicht, eerlijkheid, enthousiasme en kracht.

Let op, edelstenen zijn geen vervanging van medische zorg. Raadpleeg bij klachten altijd een arts.