Natuursteen Obsidian. Ø hartje 2,2cm. L ketting 60+5cm. Nikkel, lood + cadmiumvrij. RVS

Productnr.: HS-AK 0006

€ 12,95
incl. btw, excl. levering
Op voorraad
Levertijd: 2-5 dag(en)

Beschrijving

Obsidiaan


Obsidiaan is vulkanisch glas dat op natuurlijke wijze wordt gevormd. Het ontstaat door de snelle afkoeling van felsische lava. Obsidiaan is van nature zwart van kleur en heeft een glasachtige textuur en een glasachtige glans. Er zijn verschillende tinten Obsidiaan, waaronder regenboog, sneeuwvlok, goud en mahonie. Obsidiaan is hard en bros en werd vaak gebruikt voor gereedschap. De betekenis van Obsidiaan is veiligheid en aarding. De beschermende steen van Obsidiaan Ontstaan uit de ruwe energie van een vulkaan Historisch gebruikt om pijlpunten en snijgereedschap van te maken Scherpe randen symboliseren het doorboren van de duisternis om het licht te vinden Donker en dromerig, het vulkanische glasgesteente van Obsidiaan is een zwaard tegen negatieve energie en een krachtig anker om je geaard te houden in dit goede leven. Hoewel sommigen hun ogen misschien op helderdere stenen richten, is de Obsidiaan een prachtige steen. Als je iets beter kijkt, zie je de melkachtige vlekken van de kalmerende Snowflake Obsidian of de prachtige glinstering van de Golden Obsidian. Het is een steen die weet dat één maat niet iedereen past, en daarom presenteert Obsidiaan zich op talloze manieren. Maar of je nu kiest voor de kleur van de regenboog of de fluwelen crush of night, alle Obsidiaan stenen delen die intense helende vibe die altijd klaar staat om je weer overeind te trekken.


Obsidiaan wordt gevormd door de snelle afkoeling van vulkanische lava op een aardse en wetenschappelijke manier waardoor het hard wordt als glas. Het bestaat al sinds het begin der tijden en werd al sinds 100 v. Chr. door de Maya's gebruikt in de handel. Obsidiaan is over de hele wereld te vinden, van de azuurblauwe kusten en vissershutten van Griekenland tot het ijs en vuur van IJsland en de mythische jungles en verloren steden van Mexico. Het is een steen die een heleboel geschiedenis met zich meebrengt. Obsidiaan was geliefd bij de Maya's en de Azteken en werd op allerlei manieren gebruikt, van sieraden tot huishoudelijke artikelen en zelfs wapens. Het werd gebruikt om pijlpunten en snijgereedschap van te maken en in zijn hoogtijdagen was het meer waard dan goud. Maar de allure van Obsidiaan ging verder dan het gewone gebruiksvoorwerp. Het werd ook begeerd door sjamanen, genezers en spiritualisten uit het stenen tijdperk. Lichtgenezers verlangden naar Obsidiaan en kristalzieners verlangden ook naar de steen, zodat ze dieper in de spirituele rijken konden kijken.


De scherpe randen waren een symbool dat de duisternis doorboord kon worden om het witte licht van de waarheid te onthullen. Het gepolijste oppervlak leek op een spiegel om kristalhelder in de toekomst te kijken, en de vulkanische wortels verwijzen naar een bron van ruwe energie die, als hij wordt aangesproken, zielsschokkend kan zijn. De donkere glans van Obsidiaan heeft vele gezichten en voor diegenen die de diep beschermende en aardende steen wat beter willen bekijken, lees verder. Als Obsidiaan je niet aanspreekt, kijk dan hier naar onze Essentiële Kristal Gids en vind een edelsteen die je diepe genezing en vreugde brengt. De verschillende soorten Obsidiaan Er zijn veel verschillende soorten Obsidiaan en ze hebben allemaal hun eigen kleurschakering. Hier zijn de verschillende soorten Obsidiaan om je te helpen de steen te kiezen waar je het meest van houdt.


Let op, edelstenen zijn geen vervanging van medische zorg. Raadpleeg bij klachten altijd een arts.