Natuursteen Green Aventurine. Ø hartje 2,2cm. L ketting 60+5cm. Nikkel, lood + cadmiumvrij. RVS

Productnr.: HS-AK 0117

€ 12,95
incl. btw, excl. levering
Niet op voorraad
Levertijd: 2-5 dag(en)

Beschrijving

Trefwoorden: vitaliteit, groei, vertrouwen

Chakra’s: Hart (4e)

Element: water, aarde

Sterrenbeeld: kreeft, boogschutter, stier

Groene aventurijn betekenis

Aventurijn is een kwarts soort en komt voor in blauw, groen en rood. Het heeft een hardheid van 7. De naam komt van het Italiaanse a Ventura, een soort glas dat rond 1700 werd ontdekt. De naam is aan de edelsteen gegeven vanwege zijn gelijkenis met dit glas, met zijn iriserende sprankeling op ongelijke diepte. Groen aventurijn krijgt zijn kleur door insluitsels van fuchsiet, rood aventurijn door insluitsels van hematiet en blauw aventurijn door insluitsels van kopersilicaten. Aventurijn wordt met name gevonden in Brazilië, India en Rusland.

Groene aventurijn werking

Groene aventurijn is een steen van optimisme en levenslust en geeft je vertrouwen in nieuwe situaties of bij veranderingen, zowel in werk, als ook in het leven en alles wat daar bij hoort. Het kan je helpen met een gevoel van lichtheid met deze dingen om te gaan en alles vanaf de positieve kant te laten zien.

Als hulp bij helingswerk geeft groene aventurijn je op een diep niveau levenskracht en helpt hij je innerlijke batterij weer aan te vullen.

Gelukssteen

Groene aventurijn kan een gelukssteen zijn en helpen bij mensen die voorspoed en overvloed willen creëren. Het is een krachtige combinatie van de energie van de elementen water en wind. Groene aventurijn ondersteunt emotioneel en fysiek herstel en energetisch evenwicht. De essentie van de steen is als het frisse groene voorjaar dat na een lange, donkere winter opbloeit. Het stimuleert vernieuwing op fysiek, emotioneel en spiritueel niveau en helpt je alles achter te laten wat deze groei en vernieuwing tegenhoudt.

Gevoel van hoop en vreugde

Dankzij de energie van water herken je de emotionele oorzaken achter ziekte of onbalans. Het verzacht emotionele pijn en helpt je om niet meer passende relaties, patronen en hartzeer los te laten. De frequentie ervan stimuleert een nieuw gevoel van hoop en vreugde en kan heilzaam zijn bij bijvoorbeeld depressies.

Balans en stabiliteit

Groene aventurijn kan balans en stabiliteit brengen in periodes van verandering en kan fungeren als emotioneel anker in je hart wanneer het om je heen ‘stormt’. Het helpt je herinneren aan de vergankelijkheid en helpt je in te zien dat dat onvermijdelijk is. Door dat bewustzijn kun je gemakkelijker doorstromen naar nieuwe dingen en oude dingen die niet meer voedend zijn loslaten.

Aarden

Groene aventurijn helpt je om verbinding te maken met de aarde. Zijn kalm aardende effect maakt dat de energie vanuit het hoofd naar het hart kan zakken. Dit kan nuttig zijn bij mensen die erg rationeel zijn of veel in hun hoofd zitten.

Groene aventurijn ondersteunt het hart. Zo kan het helpen bij problemen met de bloedsomloop en stimuleert het de stroom van levensenergie in het gehele lichaam. De steen kan bijvoorbeeld goed werken bij hartproblemen of wanneer je herstellende bent van een operatie of ziekte. Daarnaast kan groene aventurijn de groei bij jonge kinderen en baby’s bevorderen.

Spirituele werking

Op spiritueel gebied helpt groene aventurijn het emotionele lichaam en hartchakra te reinigen en versterken. Hierdoor kun je meer aanwezig zijn in het hier en nu. Vervolgens nodigt de steen je uit om te helen en nieuwe stappen te zetten in het leven.

Emotionele werking

Op emotioneel gebied helpt groene aventurijn je om hoop, optimisme en vreugde in je dagelijks leven te vinden. Verder helpt het je om bij jezelf te blijven en vanuit je hart en zo evenwichtig door het leven te laveren. Hierdoor ben je bereid om relaties of situaties uit het verleden los te laten en open te staan voor verandering, groei en vernieuwing.

Lichamelijke werking

Op lichamelijk gebied kan groene aventurijn het hart en de bloedsomloop genezen en reguleren. Ook kan het bijdragen aan de reparatie van cellen, nieuwe groei en heling in het algemeen. Daarnaast kan de steen een gunstige invloed hebben op zuigelingen en kinderen die zich traag ontwikkelen.


Let op, edelstenen zijn geen vervanging van medische behandelingen. Raadpleeg bij klachten altijd een arts.